Ledreborg

i radio og tvBlev løftet væk og glemte at trække vejret

Mange publikummer har delt deres begejstring med os efter DR Slotskoncerter 2006. Her er et lille udpluk til fastholdelse af oplevelsen...

"Jeg har aldrig været til jeres koncerter før, men det er bestemt ikke sidste gang. Sikke en flot eftermiddag," skrev en af vores koncertgængere, og sendte os samtidig dette foto.

"I har nok en million billeder i forvejen, men det tog pusten fra mig, da jeg så dette. Himlen er bare så flot henover hovedbygningen."

Også en anden koncertgænger tabte pusten:

"Jeg havde ikke regnet med sådan et lydbillede i åbent område. Blev fuldtændig løftet væk og glemte at trække vejret i nogle af de helt intense momenter. Jeg havde glædet mig til det hele, og Benny & Povl var også rigtig gode, som jeg regnede med. Men at skulle opleve Procol Harum på den måde, hvor det hele var højdepunkter i ren ballade, hvor kor og orkester spiller hinanden op i en sådan grad, at det aldrig kan gøres efter eller bedre - det er så stort. At dø midt i den lyd, ville være en fantastisk flot afgang. At fortsætte livet efter oplevelsen sætter bare nye og højere krav til det musiske input. Det bliver svært."

Udgives på dvd

En helt tredje aflyste både en familiefest og adskilligt andet, for han havde en koncertbillet, og den ville han ikke bytte for noget. Det fortrød han ikke:

"Vi var til koncert i det smukkeste sommervejr, i perfekte rammer, til et arrangement, hvor alt fungerede 100%. Dissing/Andersen var som altid gode og 'funky,' som Bisgaard kaldte dem, MEN PROCOL HARUM: DET VAR BARE STORT. Det var en vidunderlig koncert med en Gary Brooker i absolut topform ligesom resten af bandet. Man kunne mærke, hvordan de nød at spille sammen med et bragende godt orkester og kor, og hvordan dette formidable sammenspil gav os en musikoplevelse, som for mig vil stå som en af de allerstørste inden for rockmusikken. Og må vi så ikke godt få den koncert på cd, please!!!"

Producent Jens Hofman tør ikke love en cd-udgvielse af årets slotskoncerter, men han har et andet godt tilbud:

- Jeg kan fortælle, at vi på koncerten om søndagen foretog en tv-optagelse, og det er planen, at resultatet af den skal udkome på dvd i forbindelse med Procol Harums 40 års jubilæum til næste år. Om der medfølger en cd ved samme lejlighed, er endnu uvist, siger Jens Hofman.

Til november kan man høre eller genhøre hele koncerten med Procol Harum, DR RadioUnder-holdningsOrkestret og DR Radiokoret i Hans Otto Bisgaards lørdagsudsendelser på P4 kl. 12.30. Koncerten vil bliver spredt ud over 3 - 4 lørdage.

Benny Andersen og Povl Dissings del af koncerten kan allerede høres til september, også i Hans Otto Bisgaards lørdagsudsendelser. Og endelig bringes tv-optagelsen med Dissing og Andersen fredag d. 1. september kl. 20 på DR1.

 


Ledreborg@procolharum.dk