Omtaler af

Gary Brooker

i danske publikationer


25.8.1997: Ekstra Bladet, George hjælper sin læremester. Allan Lykke Olesen

… Ringo har fuldført sin fjerde turne med sit All Starr Band – denne gang med bl.a. Jack Bruce, Peter Frampton og Gary Brooker i besætningen, og hans næste "projekt" bliver et nyt band med bl.a. Leon Russell og Willie Nelson, der både skal indspille plade og turnere. …

 

7.2.1998: Politiken, Best of rock: Rockens vigtigste sange. Anders Rou Jensen

Best of rock: Rockens vigtigste sange

Hvornår får en rocksang status som klassiker. Anders Rou Jensen giver 25 bud på sange der holder

(…) Hvor er Joni Mitchell, Chrissi Hynde, Patti Smith og måske Björk? Svaret er, at de befinder sig samme sted som en lang række fremragende mandlige navne (f.eks. The Band, The Beach Boys, The Byrds, Nick Cave, Leonard Cohen, Elvis Costello, The Go-Betweens, The Grateful Dead, Hüsker Dü, Jefferson Airplane, The Kinks, Metallica, Randy Newman, Procol Harum og The Smiths) – uden for listen.

 

26 februar 1998, Information: En flue er en hilsen fra Gud

Af Erik Carlsen

To kosmiske kræfter kæmper mod hinanden: gud og djævel. Jeg har følt disse kræfter i mig og har modtaget signaler fra dem.
Jeg skriver et brev, fordi jeg sidder og tænker på engang.
Der var engang, hvor jeg havde en drøm. Personalechef, kone og børn, hus ­ bindingsværk med stråtag ­ og bil ­ en sort Golf GTI.
Jeg var på vej, men pludselig skete det ­ et nervesammenbrud. Det skete, fordi jeg var blevet udnævnt til at være kontaktperson til Forsvarets Efterretningstjeneste.
Der begyndte at ske mærkelige ting, jeg så skæg og blå briller overalt og var sikker på, at jeg blev aflyttet. Det udviklede sig til en sygdom, der hedder skizofreni. … Jeg sidder og tænker på, at det kun er mig, der har det som jeg, for der er ingen, der har været igennem det, jeg har, og haft de oplevelser, jeg har haft.
Det er meget ensomt og vel en tåre værd. Men jeg har min musik til at hjælpe mig. Med den kan jeg fastholde minderne. Den er jeg glad for.
Hvis du vil forstå mig lidt bedre, så lyt til musikken og teksten på CD erne: The Moody Blues: A Question of Balance og Seventh Sojourn; Procol Harum:
Shine on Brightly.

27.3.1998, Morgenavisen Jyllands-Posten: Ringo til Skanderborg

Ringo til Skanderborg

FESTIVAL - Den gamle Beatles-trommeslager Ringo Starr & His All Starr Band optræder på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg (6.-9. august.) Orkestret er virkelig stjernespækket. Gary Brooker fra Procol Harum på keyboards, Jack Bruce fra Cream på bas, Peter Frampton på guitar og Simon Kirke fra Free på trommer. -lanng


07.03.1999, Ekstra Bladet. Pladeanm: Lonnie Donegan: 'Muleskinner Blues', Roots: Forrygende Lonnie,  Peter Nørgaard

Lonnie Donegan, 'Muleskinner Blues' (BMG) Fire stjerner

Sig navnet til folk som Elton John, Paul McCartney, Keith Richards, Ronnie Wood, Van Morrison, Gary Brooker, Ray Davies osv., osv. Alle bukker sig dybt i støvet og indrømmer åbent og ærligt: den mand satte os i gang musikalsk. Vi prøvede alle at efterligne ham og hans musik! Det feterede navn er Lonnie Donegan. Skotten, der i midten af halvtredserne og år frem satte verden på den anden ende med sin helt specielle musikform: Skiffle. En underfundig blanding af amerikansk country, blues og traditionel folkmusic.


Tilføjelser til ovenstående, modtages gerne

Update@procolharum.dk

Retur til forsiden